A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Steun de Profeet Mohammed website - De Soenna’s van het bidden tijdens de nachtInschrijven verzendlijst
عربي English עברית Deutsch Italiano 中文 Español Français Русский Indonesia Português Nederlands हिन्दी 日本の
Knowing Allah
  
  

De Soenna’s van het bidden tijdens de nacht

 

De Profeet – Vrede zij met hem – zei: “De beste tijd om te vasten na de Ramadan is de maand Moeharram, en het beste gebed na het verrichten van de verplichte gebeden, is het nachtgebed”, verteld door Muslim.

 

1- Het beste aantal (Rak̒ aa's) om ‘s nachts te bidden is elf Rak̒ aa's (gebedseenheden of knielingen) of dertien gedurende de nacht, omdat is overgeleverd dat: “De Profeet – Vrede zij met hem – elf Rak̒aa's bad (‘s nachts) en dat was zijn gewoonlijke gebed), verteld door Al-Bukhari.

 

In een andere overlevering wordt genoemd: “Hij bad dertien Rak̒ aa's …”, verteld door Al-Bukhari.

 

2- Het is Soenna om Siwak te gebruiken bij het bidden ‘s nachts, en om de laatste verzen van Ali-Imran te lezen vanaf: ('Inna Fī Khalqi As-Samāwāti Wa Al-'Arđi Wa Akhtilāfi Al-Layli Wa An-Nahāri La'āyātin Li'wlī Al-'Albābi) d.w.z. (Voorwaar, in de schepping van de hemelen en de aarde en de afwisseling van de nacht en de dag zijn tekenen voor degenen die begrijpen)(Ali-Imran: 190) tot het eind van deze soera.

 

3- Het is ook Soenna om de smeekbeden van de Profeet – Vrede zij met hem – zoals: “O Allah, geprezen bent U. U bent het Licht van de hemelen en de aarde en alles wat zij bevatten.Geprezen bent U, U bent de Onderhouder van de hemelen en de aarde en alles wat zij bevatten.  Geprezen bent U, U bent de Heer van de hemelen en de aarde. U bent de Waarheid, Uw belofte is Waarheid, Uw woord is Waarheid, de ontmoeting met U is Waarheid, het Paradijs is Waarheid, de Hel is Waarheid, de Profeten zijn Waarheid”.

 

4- Het is Soenna om het nachtgebed te beginnen met twee lichte Rak̒aa’s om zodoende actief te worden en klaar te zijn voor de daaropvolgende gebeden. De Profeet – Vrede zij met hem – zei: “Als je ’s nachts begint te bidden, begin dan te bidden met twee lichte Rak̒ aa's). Verteld doorMuslim.

 

 

5- Het is ook Soenna om het nachtgebed te beginnen met het zeggen van de volgende profetische smeekbede: “O Allah, Heer van Djibriel, Mikaiel en Israafiel, Schepper van de hemelen en de aarde. Kenner van het onwaarneembare en het onwaarneembare en het waarneembare. U bent de Rechter van Uw dienaren, over alles waarover zij van mening verschillen. Leid mij naar de Waarheid, van hetgeen waarover zij van mening verschillen – met Uw toestemming. Waarlijk, U leidt wie U maar wilt naar het rechte pad.” Verteld door Muslim.

 

6- Het is ook Soenna om het gebed lang te maken, omdat de Profeet – Vrede zij met hem – werd gevraagd: ‘Wat is het beste gebed?’ Hij zei: “Het langere”. Verteld door Muslim. De betekenis van "langere" is het in gebed staan lang te laten duren.

 

7- Het is ook Soenna om bescherming van Allah de Almachtige te vragen wanneer je een vers reciteert dat over bestraffing handelt, door het zeggen van: “Ik vraag bescherming van Allah tegen de bestraffing van Allah”, en eindigt met het vragen van genade van Allah wanneer je een vers reciteert dat over genade spreekt, door te zeggen: “O Allah, ik vraag om Uw gunst”, en door Allah te verheerlijken wanneer je een vers reciteert dat Allah de Almachtige verheerlijkt.

 


Bookmark and Share


أضف تعليق
You need the following programs: الحجم : 2.26 ميجا الحجم : 19.8 ميجا